Instanta a admis eliberarea conditionata a lui Ilie Carabulea

 

Purtatorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Matarânga, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, ca omul de afaceri Ilie Carabulea, care ispaseste o pedeapsa de un an si sase luni de închisoare în cadrul penitenciarului, ar putea fi eliberat din detentie marti, pentru ca instanta a admis cererea de eliberare conditionata a acestuia.

Ilie Carabulea

Nicoleta Matarânga a spus ca solicitarea de eliberare conditionata a fost înaintata de Comisia de Eliberare Conditionata a Penitenciarului Aiud în momentul în care a constatat ca Ilie Carabulea îndeplineste conditiile impuse, precizând ca în astfel de cazuri nu se impune cererea detinutului.

Matarânga a adaugat ca Judecatoria Aiud a comunicat, vineri, penitenciarului ca a admis cererea, decizia putând fi atacata cu recurs în trei zile de la comunicare.

Ea a explicat ca solicitarea a fost facuta de comisia de specialitate a penitenciarului pentru ca Ilie Carabulea are peste 60 de ani si, potrivit legii, beneficiaza de reducerea pedepsei privative de libertate daca a ispasit o treime din condamnare.

În cazul lui Carabulea, din treimea pedepsei pe care trebuia sa o execute s-au scazut si zilele calculate pentru munca prestata în cadrul penitenciarului.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie