Franklin Templeton continua sa investeasca in Petrom

 

Un fond administrat de Franklin Templeton a cumparat miercuri 5 septembrie un pachet de 0,044% din actiunile OMV Petrom cu 9,7 milioane lei (2,1 milioane euro), ridicând astfel la 49,3 milioane lei (aproape 11 milioane euro) achizitiile de titluri Petrom efectuate în ultimele cinci luni de fonduri ale Templeton.

Titlurile au fost cumparate printr-un deal realizat la pretul de 0,3847 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de ultimul pret de marti, de 0,3846 lei, rezulta dintr-o raportare transmisa vineri Bursei de intermediarul operatiunii, compania de brokeraj UniCredit CAIB Securities. Fonduri administrate de Franklin Templeton au reînceput sa cumpere actiuni OMV Petrom în luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,2328% din capitalul social al companiei petroliere, pentru 49,3 milioane lei (aproape 11 milioane euro).

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, în timp ce statul român controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea, administrat de Franklin Templeton, are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.

Stefan Musgociu, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie