Strabag nu mai face digul de la Constanta

 

Compania germana Josef Möbius Bau-GmbH, cu sediul în Hamburg, detinuta în proportie de 100% de catre Strabag SE, unul dintre principalele grupuri europene active în domeniul constructiilor, anunta ca a decis sa nu prelungeasca oferta financiara pentru construirea digului de larg din portul românesc Constanta.

„Decizia are la baza o analiza detaliata a evolutiilor economice recente, în special în sectorul energetic, care a evidentiat schimbari semnificative ale conditiilor stabilite în oferta facuta în anul 2010 , când Möbius a câstigat licitatia. În contextul actual, pretul fix oferit de compania Möbius în timpul licitatiei nu mai era viabil din punct de vedere financiar „, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei germane.

Cu toate acestea, compania Möbius îsi mentine angajamentul fata de România si va lua în considerare orice oportunitati viabile în viitor , inclusiv o potentiala noua oferta pentru digul de larg din Constanta, în cazul în care autoritatile române decid sa relanseze licitatia.

Angela Popescu, Incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie