Procurorul General Laura Kovesi a purtat discutii cu Ambasadorul si Procurorul General al Olandei

 

Laura Codruta Kovesi, Procuror General al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie a primit în cursul zilei de marti, 04.09.2012, la sediul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie delegatia olandeza condusa de Execelenta Sa, Ambasadorul Olandei la Bucuresti, domnul Matthijs Van Bonzel, însotit de Secretarul II al Ambasadei, domnul Alberse Huub si ofiterul de legatura olandez, doamna Karien Staudt.

Delegatia Ministerului Public Olandez a fost condusa de Presedintele Consiliului Olandez al Procurorilor Generali, domnul Herman  Bolhaar. Din delegatie au facut parte doamna Annemarie Penn-Te-Strake, Procuror General al Cooperarii Internationale, domnul Warner Ten Kate, Procuror General al Traficului de Fiinte Umane, domnul Gert Haverkate, directorul Consiliului Stiintific al Ministerului Public Olandez, si domnul procuror Jeroen Van Berkel. De asemenea, din delegatie au facut parte si reprezentanti ai politiei olandeze, domnul J. W. Pronker, comisar sef operational, precum si doamna C.P.M. Smit-Arnold Bik, comisar sef adjunct al Serviciului Regional CID Amsterdam.

În cursul întrevederii au fost explorate posibilitatile de întarire a cooperarii bilaterale, în special în domeniul traficului de fiinte umane, al criminalitatii informatice, precum si al spalarii banilor, prin schimb de informatii si echipe comune de investigatii.

Totodata, s-a stabilit ca urmeaza sa fie încheiat un Protocol de colaborare institutionala între Ministerul Public Român si Ministerul Public Olandez.

Juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie