Cui foloseste Bacalaureatul profesional?

 

De azi Legea educatiei are un nou amendament, optiunea Bacalaureatului profesional trecand de Comisia de educatie din Senat.

Cei sase senatori prezenti la sedinta comisiei au luat decizia cu unanimitate de voturi.S-a stabilit ca la acest Bacalaureat profesional probele vor fi de competente, proiect, proba practica si examen scris la educatie antreprenoriala.

Sustinerea probelor la bacalaureatul profesional „nu anuleaza dreptul elevului” de a sustine si examenul de bacalaureat national,a precizat Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat ca BAC-ul profesional „asigura o diploma pentru cei care merg catre piata muncii”.

Presedintele comisiei de învatamânt, Mihail Hardau, a declarat ca prevederea privind introducerea bacalaureatului profesional  a fost adoptata de 3 senatori PSD, 2 de la PDL si unul  de la UNPR. Este vorba de Ecaterina Andronescu, Corneliu Grosu, Nicolae Prunea, Ion Bara, Mihail Hardau si Doina Silistru, conform gândul.ro

„Am adoptat ordonanta în unanimitate, dar cu unele mici modificari. BAC-ul profesional va putea fi luat cu nota 6 si nu cu nota 5, asa cum era prevazut initial. Examenul va putea fi sustinut si de generatiile pe care au picat pâna acum examenul”, a declarat Hardau.

Asta sa fie solutia neinvatarii din cei patru ani de liceu?
Este corect sa fie numit bacalaraureat? Sau seamana mai mult a teza trimestriala?
Sau poate e doar consecinta neimplicarii in acest important aspect al educatiei atat a copiilor, parintilor, profesorilor cat si a celor din conducerea invatamantului? Ca doar daca se poate si asa copiii ce cale vor alege? Pe cea mai grea?
Sa inteleg ca noi, persoanele mature care suntem responsabile de cresterea si educarea copiilor, in loc sa cautam solutii pentru ai motiva sa invete, le netezim calea spre lenevie, lipsa de respect pentru invatatura si profesori?
Au minti brici dar le folosesc? Cati din cei care acum sunt parinti ai absolventilor de liceu au avut acces la atatea informatii cum au ei? Cate carti citeati pentru un comentariu literar? Cat munceati pentru pregatirea la o teza? A indraznit cineva dintre dumneavoastra sa aduca atingere vreunui profesor cand erati in liceu?
Isi folosesc facilitatile care li se ofera pentru ceva constructiv? Sau doar pentru distractie?
Oare ce se va intimpla daca se va pica in masa si la acest bacalaureat profesional? Vom gasi o forma si mai usoara pentru tinerii nostri sau ii vom pune cu burta pe carte?
Nu e pacat de generatia tanara sa fie lasata sa se risipeasca?

Anca Stancu, Medierenet

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie