Deprecierea leului a fost depasita doar de dinarul sarbesc

 

În 2012, leul a fost moneda care s-a depreciat cel mai puternic fata de celelalte monede din zona euro, reusind sa întreaca si deprecierea forintului. Perspectivele pentru final de an nu sunt nici ele bune, apropierea alegerilor fiind la rândul sau un nou motiv de depreciere.

Victor Safta

Leul este singura moneda din UE – si printre putinele din lume- care marcheaza o scadere comparativ cu Euro dupa primele opt luni din an. La nivelul monedelor din Europa, leul a fost depasit doar de Dinarul Sârbesc, care a înregistrat pe pietele financiare cea mai mare depreciere fata de Euro în aceeasi perioada”, a aratat Victor Safta, Director General Noble Securities, sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Comparativ cu valutele majore ale lumii, Euro s-a depreciat în 2012, înregistrând, per ansamblu o volatilitate relativ ridicată. „Pentru investitori, volatilitatea de pe piata forex a favorizat în acest an câştiguri bune pentru cei care au mizat la timp pe deprecierea Euro; în viitorul apropiat se va păstra această caracteristică de volatilitate, date fiind evenimentele şi deciziile majore care stau în faţa Europei şi reacţiile încă greu de anticipat”, a arătat Victor Safta.

Gabriela Tinteanu, Capital.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie