Curs de formare mediatori la Ramnicu Valcea

 

Din initiativa Baroului Valcea, in perioada 20.08.2012-2.09.2012, s-a desfasurat la Ramnicu Valcea cel de-al treilea curs de formare a mediatorilor profesionisti in colaborare cu Centrul de Mediere Craiova.

Adi Gavrila

Alti 23 de avocati, membri ai Baroului Valcea, absolventi ai celor 3 cursuri desfasurate in acest an, se alatura astfel corpului mediatorilor profesionisti. Alaturi de avocati, cursanti au fost si judecatori, dar si persoane din alte profesii nejuridice, interesate sa cunoasca procedura medierii.

Participantii au apreciat calitatea deosebita a activitatii de formare profesionala sustinuta de formatorii Centrului de Mediere Craiova – av. Mihail Neagoe, fost decan al Baroului Dolj, fost vicepresedinte al U.N.B.R., presedinte al Centrului de Mediere Craiova si dl. Constantin Adi Gavrila, director general al Centrului. Acestia au o bogata experienta acumulata în cadrul Centrului Pilot de Mediere din Craiova înfiintat de Ministerul Justitiei pe lânga Judecatoria Craiova si Tribunalul Dolj cu sprijinul Ambasadei SUA înca din anul 2003, beneficiind de o pregatire speciala asigurata de mediatori cu vasta experienta din Washington DC – S.U.A.

Proiectul de colaborare a avut la baza interesul crescut al avocatilor pentru mediere – ca metoda alternativa de solutionare a conflictelor, nevoia cunoasterii procedurilor de mediere in vederea asigurarii de catre avocati a unei asistente juridice adaptate specificului acestei activitati. Continuarea proiectului inceput in ianuarie 2012 a fost impusa de solicitarile numeroase ale avocatilor, dar si de perspectiva aplicarii reglementarilor aduse prin Noul Cod de procedura civila cu privire la mediere.

Cele doua entitati colaboratoare, Centrul de Mediere Craiova si Baroul Valcea, anunta in acest sens organizarea unui nou curs in perioada 19.11.2012-10.12.2012.

Decan Baroul Valcea
Monica Livescu, Juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie