Georgeta Barbalata, judecator la ÎCCJ, suspendata de CSM

 

Georgeta Barbalata este anchetata de Directia Nationala Anticoruptie dupa ce a emis mandate de perchezitie, apoi i-a anuntat pe suspecti.

„În sedinta din data de  3 septembrie 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, în baza art. 62 lit. a din Legea  nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, suspendarea din functia de judecator a doamnei Georgeta Barbalata, de la Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala, ca urmare a punerii în miscare a actiunii penale împotriva sa.

Sesizarea initiala, în cauza în care se efectueaza cercetari fata de doamna judecator, a fost formulata de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei”, se arata în comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecatoarea Georgeta Barbalata este acuzata ca a emis mandate pe numele comisarului sef al Garzii Financiare Ilfov, Dragos Rusu si ex-presedintelui CJ Ilfov Hristache Radulescu, de la PDL, dupa care i-ar fi avertizat prin prietenul ei Vlad Mihai, seful SIPI Ilfov.

 Andrei Astefanesei, Adevarul

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie