Bugetarii din comunicaţii primesc cei mai multi bani dupa rectificarea bugetara

 

bugetarRectificarea bugetară va permite salariaţilor de la stat să primească mai mulţi bani, iar posturile vor fi suplimentate. Guvernul a pus la bătaie 18 miliarde de lei pentru cheltuieli de personal, cu 3,78% mai mult decât a prevăzut în bugetul anterior. ECONOMICA.NET a realizat un clasament al domeniilor unde vor creşte cel mai mult cheltuielile cu salariile.

Sporuri mai bine plătite

Spre exemplu, cuantumul indemnizaţiilor de conducere a crescut cu 3,47%, până la 28 de milioane de lei, la sporurile pentru condiţii de muncă s-au adăugat 4,5% până la peste 646 de milioane de lei, la care se adaugă alte sporuri în valoare de 278 de milioane de lei (+ 2,9%). Bugetarii vor beneficia de mai mulţi bani şi pentru a se deplasa la locul de muncă (+ 24,7%), sau de alte drepturi în natură (+8,4%). Majorări se vor face şi pentru angajaţii de la stat care beneficiază de norma de hrană (+ 5,11%). În schimb, s-au tăiat din banii pentru „alte drepturi salariale în bani” (- 14%), din fondul aferent plăţii cu ora (-2,5%), din indemnizaţiile de detaşare (- 7,7%) şi din sumele alocate pentru locuinţele de serviciu folosite de unii angajaţi şi famiile acestora (-66%).

Unde se vor mări salariile

În urma rectificării bugetare, de cele mai multe avantaje financiare se vor bucura salariaţii de la stat care activează în domeniul comunicaţiilor. În cazul acestora, cheltuielile de personal au crescut cu 44,5%, la 11,2 milioane de lei. Urmează cei ce se ocupă de „cultură, recreere şi religie”, care au primit 8,25% în plus în urma rectificării bugetare, asigurându-şi cheltuieli totale de personal în valoare de 32,87 milioane de lei. Pentru angajaţii din Apărare va fi un plus de 6,71%, cheltuielile pentru aceştia ajungând la 3 miliarde de lei, cel mai mare buget pentru salariaţi. Totodată, în asigurări şi asistenţă socială, bugetul a crescut cu 6,1%, până la 192,8 milioane de lei.

Alina Stanciu, Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie