Elevii care nu vor sa dea la facultate vor sustine bacalaureatul profesional

 

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus, sâmbata, ca bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferentiat, iar liceenii care nu vor sa urmeze o facultate, ci doresc sa intre pe piata muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o noua forma de finalizare a studiilor liceale.

Ecaterina Andronescu, Foto: realitatea.net

Andronescu a afirmat ca, în urma discutiilor pe care le-a avut cu mai multi directori de scoala, precum si cu reprezentanti ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia ca trebuie introdusa o noua forma de finalizare a studiilor liceale.

„Se contureaza ideea unui bacalaureat profesional. Acest lucru înseamna ca vom avea bacalaureatul national, pe care-l si avem acum, cu aceleasi probe, cu acelasi continut, iar bacalaureatul profesional sa-l gândim ca o forma de finalizare pentru cei care nu tintesc învatamântul superior, dar vor sa mearga în productie. În felul acesta, prin bacalaureatul profesional, le dam o certificare a capacitatilor lor profesionale”, a spus ministrul Educatiei, dupa sedinta de guvern.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie