Ministerul Economiei vrea sa obtina 3.3 miliarde de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie

 

Ministerul vrea sa împrumute în septembrie 2,8 miliarde lei prin vânzarea de certificate de trezorerie cu scadenta de 8 luni (doua licitatii a câte 700 milioane lei) si, respectiv, un an (doua operatiuni de 600 si respectiv, 800 milioane lei).

Înca 500 milioane de lei ar urma sa fie împrumutati prin emisiuni de obligatiuni cu maturitate de doi (300 milioane lei) si, respectiv, patru ani (200 milioane lei). Prima licitatie este programata pentru luni, 3 septembrie, când Trezoreria vrea sa împrumute 700 milioane lei prin vânzare de certificate cu maturitate de opt luni.

La cea mai recenta operatiune pentru astfel de titluri, Finantele au atras 700 milioane lei, la un randament de 5,91% pe an. Ulterior, Ministerul Finantelor a respins ofertele la doua licitatii pentru certificate la un an si obligatiuni pe trei ani si cinci luni.

Secretarul de stat în MFP Enache Jiru a afirmat saptamâna trecuta, într-un interviu pentru Bloomberg, ca Ministerul Finantelor Publice vrea sa vânda obligatiuni denominate în euro pe piete externe în urmatoarele doua luni si ca urmareste saptamânal evolutiile de pe pietele externe pentu a determina momentul oportun.

Mediafax

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie