Care sunt bancile la care isi tin banii directorii BNR

 

ANI a publicat recent declaratiile de avere ale conducerii Bancii Nationale a României (BNR) fara ca formularele completate sa mai fie blurate în dreptul rubricii în care se mentioneaza bancile unde conducerea BNR îsi pastreaza economiile, asa cum se proceda la afisarea pe site-ul BNR a precedentelor declaratii de avere.

Mugur Isarescu - conturi in bancie

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a marturisit pentru gândul  ca decizia ANI a luat prin surprindere conducerea bancii centrale si ca, pentru populatie, dezvaluirea institutiilor de credit unde îsi tin banii executivii BNR „poate sa induca tentatii care sa denatureze concurenta în sistemul bancar”

„ANI ne-a surprins cu o premiera: afisarea bancilor în care îsi depun economiile executivii din BNR, în vârf cu guvernatorul. Desigur, pentru averea guvernatorului, caci despre declaratia de avere este vorba, nu are nici o relevanta unde îsi plaseaza banii economisiti. Dar pentru public acest fapt poate sa induca tentatii care sa denatureze concurenta în sistemul bancar”,  a declarat pentru gândul consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Loredana Voiculescu, Gandul

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie