Topul milionarilor romani aflati in insolventa

 

Dinu PatriciuAcesti oameni de afaceri nu au putut evita intrarea în insolventa a unor business -uri proprii, în ciuda faptului ca se numara printre cei mai bogati români. Vezi despre ce milionari este vorba si cum au „intrat la apa” afacerile lor.

1. Dinu Patriciu. Considerat cel mai bogat român, potrivit topului Forbes 500 Miliardari, cu o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro, omul de afaceri „a trecut pe linie moarta” companiile din retail în care a investit în ultimii ani de criza, Minimax si Mic.ro Retail.

Cele doua companii au intrat în insolventa la începutul anului la cererea proprie, dupa ce si alti creditori solicitasera acelasi lucru în instanta. Patriciu detinea în luna septembrie a anului trecut 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro si Minimax.

2. Petrica Usurelu. Proprietarul Piritex Group, pozitionat pe locul 215 în Top 300 Capital cu o avere estimata la 25-30 milioane de euro, si-a lasat acest business pe mâna specialistilor de la Casa de Insolventa Transilvania (CITR), numita de judecatori noul administrator al societatii la momentul admiterii intrarii în insolventa.

Piritex este prezenta pe piata din România din 1994 si distribuie mocheta, covoare, linoleum, parchet, adezivi si accesorii.

Petrica Usurelu mai detine o participatie de 20% în cadrul proiectului industrial Ploiesti West Park, restul fiind controlat de grupul belgian Alinso.

3. Horatiu Cercel. Antreprenorul sibian, care s-a plasat pe pozitia 222 în Top 300 Capital, cu o avere estimata la 26-27 mil. euro, se considera o victima colaterala a crizei si spune ca nu mai putea evita intrarea Concefa în reorganizare. Potrivit acestuia, de vina pentru aceasta situatie sunt investitiile care au depasit capacitatea financiara a companiei, lipsa de alocari bugetare pentru santierele grupului din zona de cai ferate, principalul domeniu de activitate al companiei, precum si conditiile aspre de creditare impuse de banci.

Judecatorii au desemnat tot Casa de Insolventa Transilvania drept administrator judiciar al companiei.

Madalina Pana, Income Magazine

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie