ANAF ar putea prelua recuperarea redeventelor neincasate de Agentia Domeniilor Statului

 

Recuperarea creantelor reprezentând redevente de încasat aflate în evidenta Agentiei Domeniilor Statului ar putea trece în administrarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit unui proiect de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative si reglementarea unor masuri fiscal – bugetare, publicat de Ministerul Finantelor.

În proiectul citat se arata ca, în prezent, Agentia Domeniilor Statului (ADS) întâmpina greutati în recuperarea debitelor rezultate din contracte de concesiune, arenda si alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, încheiate de institutie.

‘Singura modalitate de recuperare a acestor creante o reprezinta actiunile în instanta care se pot întinde pe o perioada lunga de timp cu implicatii în cresterea deficitului bugetului de stat, având în vedere ca sumele provenite din recuperarea acestor debite se constituie ca venit la bugetul de stat’, se mentioneaza în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Situatia redeventelor de încasat aflate în evidenta Agentiei Domeniilor Statului la data de 31 iulie 2012 este estimata la aproximativ 400 milioane de lei.

În acest context, s-a prevazut, prin proiectul mentionat, ca toti beneficiarii contractelor de concesiune, arenda si alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, încheiate de Agentia Domeniilor Statului, sa declare si sa plateasca sumele restante, precum si sa declare si sa plateasca sumele curente reprezentând redevente la organele fiscale competente subordonate ANAF.

Agerpres

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie