Scop Computers a inceput recuperarea debitelor, pentru a iesi din insolventa

 

Scop ComputersScop Computers, unul dintre cei mai importanti furnizori de tehnica de calcul de pe piata locala, a început „vânatoarea“ de recuperare a datoriilor, dupa ce a intrat în insolventa în luna aprilie. Pe lista datornicilor catre Scop Compures se numara si producatorul local de sisteme de calcul Maguay.

Compania a intrat în insolventa cu datorii de 35 mil. euro, din care 10 mil. euro catre RBS Bank si Banca Transilvania, potrivit tabelului preliminar al creantelor. Printre companiile care trebuie sa recupereze bani de la Scop Computers se numara Microsoft, Canon, Sony, Toshiba, BitDefender sau Lenovo.

De cealalta parte, Scop Computers a început sa urmareasca în justitie companiile de la care are de recuperat sumei mai mari de 45.000 lei. La începutul acestei saptamâni a depus la Tribunalul Bucuresti trei cereri de solicitare a insolventei pe numele companiilor Maguay, Tape Computer (care detine magazinul online TapeShop) si a furnizorului de solutii IT Sysware Systems Integration. Cele trei procese se vor judeca în 23 noiembrie 2012.

Alexandra Urzica, Capital

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie