Contractul de privatizare a combinatului Mechel Câmpia Turzii, analizat de Guvern

 

Contractul de privatizare al Mechel Câmpia Turzii va fi analizat atât din punct de vedere al respectarii obligatiilor contractuale, cât si al unei eventuale concurente neloiale, a declarat ieri ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

„Exista semne de întrebare legate de privatizarea combinatului Mechel Câmpia Turzii în anul 2003 si de activitatea desfasurata aici, fiind aplicate decizii luate în alta parte. Sunt semne ca acest contract nu ar fi fost respectat. La nivelul Guvernului suntem obligati sa facem primii pasi si vom avea o discutie cu ministrii Economiei, Finantelor, Mediului, AVAS pentru a vedea care este situatia contractului de privatizare si a consecintelor acestuia. Daca se vor constata elemente de nereguli vor fi sesizate organele statului – daca este vorba de concurenta neloiala, abuz în functie, neglijenta în serviciu. Vom încerca desecretizarea acestui contract”, a declarat, ieri Liviu Pop, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca va avea si o discutie cu ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti pentru a facilita o întâlnire cu conducerea Grupului Mechel din Rusia, concluziile analizei contractului de privatizare si ale întâlnirii cu conducerea Mechel urmând sa fie prezentate într-o sedinta de Guvern.

Decont al privatizarilor din ’90?

Afirmând ca situatia de la Câmpia Turzii este „un decont al privatizarilor din 1990”, Liviu Pop a sustinut ca „trebuie sa facem ordine în aceste privatizari, astfel încât sa câstige cetatenii si statul român si sa nu asistam la externalizarea profitului si vânzarea României pe bucati”. „În ceea ce priveste exportul de fier vechi în zona non-euro va trebui sa facem o analiza în Guvern si sa trecem la o taxare suplimentara. E o masura de protectie a defrisarilor în zona marilor colosi industriali”, a mai spus Pop.

Liviu Pop a participat, ieri, la Câmpia Turzii, la sedinta Comisiei de Dialog Social convocata de Prefectura Cluj pentru analiza situatiei de la combinatul Mechel din municipiu. La întâlnire au fost prezenti si prefectul Ioan Vuscan si sefi de servicii deconcentrate.

Afrodita Cicovschi, Curierul National

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie