Vanzarea tabletelor si smartphone-urilor Samsung ar putea fi interzisa in SUA

 

appleO instanta americana ar putea interzice comercializarea produselor mobile ale Samsung pe teritorul Statelor Unite, dupa ce compania sud-coreeana a pierdut un proces cu Apple în care era acuzata de încalcarea patentelor si a fost condamnata la plata a peste un miliard de dolari.

Apple a câstigat mai putin de jumatate din suma solicitatata drept despagubire, dar judecatorul districtual Lucy Koh ar putea tripla ulterior suma impusa Samsung, potrivit legislatiei federale, relateaza Bloomberg.

Samsung a evitat totusi plata de daune pentru încalcarea legislatiei antitrust.

Koh, care a prezidat procesul timp de patru saptamâni, a programat luna viitoare o audiere pentru a analiza cererea Apple de interzicere permanenta a vânzarilor în SUA a unor produse precum tableta Galaxy 10.1, si extinderea interdictiei pentru alte produse. Juratii curtii federale din San Jose, California, au decis dupa numai trei zile de deliberari ca Samsung a încalcat trei patente referitoare la tableta Galaxy si alte doua legate de aparatele sale smartphone.

„Este o victorie uriasa pentru Apple. Verdictul este suficient pentru a fi cel mai mare din istoria proceselor legate de patente din istorie”, a declarat Mark Lemley, profesor la facultatea de drept a universitatii Stanford.

El a adaugat, dupa verdictul care a avut loc vineri, ca si mai importanta este interdictia (legata de vânzarea produselor Samsung în SUA n.r.) pe care judecatorul Koh este probabil sa o emita. Cei noua membri ai juriului au respins contracuzatiile facute de Samsung împotriva Apple, compania cu cea mai mare capitalizare de piata la nivel mondial, precum si solicitarile de daune.

Juriul a stabilit totodata ca patentele Apple sunt valide.

Anca Dumitrescu, Gandul

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie