Salariile angajatilor Hidroelectrica nu pot fi modificate

 

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, sustine ca salariile angajatilor Hidroelectrica nu pot fi modificate deoarece compania are semnat un contract colectiv de munca, însa situatia se va schimba în septembrie, când „se va termina situatia” din companie.
„Nu exista pârghiile prin care sa modifici salariul cuiva. Salariul într-o companie cu contract colectiv de munca încheiat poate fi schimbat în momentul în care se schimba acest contract. Conform discutiilor cu FMI, în septembrie se termina situatia de la Hidroelectrica. Am pus capat”, a declarat Pop.

Întrebat daca i se par normale cele 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubiliare si alte beneficii stipulate în contractul colectiv de munca al angajatilor Hidroelectrica, ministrul a declarat: „Contractele colective de munca pot fi încheiate dupa ce ai buget aprobat. Daca ai buget aprobat, în cadrul contractelor colective poate fi stabilit salariul fiecarui angajat”.

Referitor la salariul de 1.643 euro/luna pe care îl primeste un sofer din cadrul producatorului de electricitate, Liviu Popa a spus ca nu i se pare normal „un salariu de genul acesta” si ca soferii ar trebui platiti cu aceeasi suma pe care o primeste soferul ministrului pentru dialog social, respectiv 1.400 de lei lunar.

Ministrul a spus ca, pâna acum, companiile de stat îsi aprobau bugetele în consiliile de administratie, însa acum, pentru prima data dupa trei ani, acestea au fost aprobate de Guvern.

Afrodita Cicovschi, Curierul National

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie