Producatorii de becuri cu filament schimba denumirea produselor pentru a continua vanzarea lor

 

Dupa ce Uniunea Europeana a interzis comercializarea becurilor incandescente cu filament, pe motiv ca nu sunt în favoarea consumului responsabil de energie, producatorii s-au gândit sa le schimbe denumirea din „becuri pentru uz casnic” în „becuri pentru uz industrial”.

Potrivit Daily Mail, restrctia a fost aplicata initial pentru becurile de 100 Wati, apoi pentru cele de 60 Wati, iar de la 1 septembrie ar urma sa intre în vigoare si interdictia privind vânzarea becurilor de 40 Wati, adoptata duminica.

Legislatia UE permite marilor magazine sa vânda becuri incandescente, cu conditia ca pe ambalaj sa se precizeze ca acestea sunt destinate uzului industrial. Supermarketurile au scos deja din rafturi clasicele becuri cu filament. Totusi, ele pot fi cumparate în continuare de pe internet sau din magazinele de accesorii electrice, la preturi usor mai ridicate decât în supermarket.

Alternativa la becurile cu filament sunt tuburile fluorescente, care sunt mai prietenoase cu mediul si ofera o lumina asemanatoare cu cea naturala.

Ionela Samoila, Gandul

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie