Examenul de bacalaureat se schimba din nou

 

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat duminica, la România TV, ca ministerul va trimite Parlamentului, în cursul viitoarei sesiuni ordinare, un proiect prin care sa se instituie un examen de bacalaureat diferentiat din punct de vedere al dificultatii.

Ecaterina Andronescu, Foto: realitatea.net

Ministrul considera ca una din solutiile de remediere a rezultatelor proaste ale evaluarilor elevilor la finele gimnaziului si la bacalaureat este diferentierea examenului de bacalaureat.

„Am avut în aceasta vara mai multe întâlniri cu directori de licee si ideea merge catre un bacalaureat diferentiat. Daca vom reusi sa convingem Parlamentul la sfârsitul lunii septembrie sa modificam legislatia, vom avea un bacalaureat diferentiat”, a spus Andronescu, precizând ca va da detalii suplimentare atunci când expertii Ministerului Educatiei vor finaliza proiectul de modificare a Legii educatiei nationale.

„Bacalaureatul diferentiat va fi la optiunea elevului. Nu decidem spre ce tip de bacalaureat merge elevul, ci acesta opteaza pentru un tip de bacalaureat sau altul”, a precizat Ecaterina Andronescu.

George Anghel, Cotidianul

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie