Franklin Templeton investeste in Petrom

 

Fondul Templeton Frontier Markets, administrat de Franklin Templeton, a cumparat un pachet de 0,05% din actiunile OMV Petrom, pentru 11 milioane lei (2,4 milioane euro), ridicând astfel la 40 mil. lei (8,7 mil.euro) achizitiile de titluri Petrom efectuate în ultimele patru luni de fonduri Templeton.

Franklin Templeton

Titlurile au fost cumparate printr-un deal realizat la pretul de 0,39 lei/actiune, cotatie cu 0,78% peste nivelul de la finalul sedintei de miercuri, de 0,378 lei/titlu, rezulta dintr-o raportare transmisa, vineri, Bursei de intermediarul operatiunii, compania de brokeraj Swiss Capital.

Fonduri administrate de Franklin Templeton au reînceput sa cumpere actiuni OMV Petrom în luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,1882% din capitalul social al companiei petroliere, pentru 39,6 milioane lei (8,7 milioane euro). Cele mai mari pachete de actiuni au fost cumparate în aceasta saptamâna, când fondurile au achizitionat 0,094% din titlurile OMV Petrom, pentru 20,6 milioane lei (4,5 milioane euro).

Fonduri ale Templeton au cumparat si anul trecut actiuni la OMV Petrom si au platit aproape 2 milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.

Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea. Cele doua companii sunt reprezentate în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, în timp ce statul român controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.

Actiunile OMV Petrom au încheiat sedinta bursiera de joi în crestere foarte usoara, cu 0,78%, la 0,39 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 22,091 miliarde lei (4,923 miliarde eu).

Radu Burlacu, Incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie