Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice respinge noua taxa clawback

 

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice respinge noua taxa clawback, aprobata joi, si afirma ca Guvernul „continua sa ignore propunerile producatorilor si revine la formula anterioara – inechitabila, imprevizibila si aspru criticata, inclusiv de catre FMI”.

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) afirma, într-un comunicat remis vineri agentiei Mediafax, ca în acest context, sute de medicamente cu pret accesibil, utilizate de 70 la suta din pacientii români, risca sa dispara de pe piata. De aceea, APMGR cere scoaterea de sub incidenta taxei clawback a medicamentelor sub 30 de lei la pret de producator.

Noua formula de taxa clawback adoptata de Guvern reprezinta în continuare o povara fiscala prea mare si inechitabila pentru sectorul de medicamente generice. Dupa mai multe luni de discutii cu reprezentantii industriei farmaceutice, Guvernul României a decis sa modifice mecanismul de aplicare al taxei clawback într-o varianta care pastreaza deficientele majore ale mecanismelor anterioare”, se arata comunicatul APMGR.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie