Amanarea Adunarii creditorilor companiei Hidroelectrica

 

Adunarea creditorilor Companiei Hidroelectrica a fost reprogramata pentru 14 septembrie 2012, principalul motiv fiind vacanta judecatoreasca, a declarat joi, la amenajarea hidroenergetica Surduc-Siriu, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

Remus Borza, Foto: mediafax.ro

Adunarea creditorilor trebuia sa aiba loc vineri, dar a fost amânata pentru 14 septembrie 2012. Este un lucru uzual, sunt situatii în care tabelul preliminar este prezentat cu amânare. Acest lucru s-a datorat vacantei judecatoresti si cantitatii mari de documente ce trebuiau emise. Arhiva Judecatoriei a finalizat 327 declaratii de creante din 836‘, a spus Remus Borza.

Contractele bilaterale cu asa-zisii ‘baieti destepti’, dar si managementul deficitar, contractul colectiv de munca si investitiile neperformante au fost printre cei noua factori principali care au condus la intrarea în insolventa a companiei Hidroelectrica, potrivit raportului administratorului judiciar Euro Insolv.

Alti factori mentionati în raport sunt seceta prelungita, vânzarile de energie pe piata reglementata, costurile cu apa uzinata, achizitiile de energie de la terti si filialele Hidroserv.

Compania si-a solicitat insolventa în data de 15 iunie 2012, ulterior denuntând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar si paguboase pentru companie.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie