CSM a respins suspendarea judecatoarei Georgeta Barbalata

 

Inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a propus suspendarea din functie a judecatoarei de la Înalta Curte de Casatie si Justitie pâna la finalizarea verificarilor.

„În sedinta din data de 21 august a.c. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea Inspectiei Judiciare de suspendare din functia de judecator a doamnei Georgeta Barbalata, de la Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala, pâna la finalizarea verificarilor privind îndeplinirea conditiei de buna reputatie.

la data de 27 iulie a.c. Inspectia Judiciara, în temeiul art. 64¹² din Legea nr.317/2004 privind CSM, modificata prin Legea nr.24/2012, s-a sesizat din oficiu pentru efectuarea de verificari cu privire la îndeplinirea de catre doamna judecator Georgeta Barbalata a conditiei de buna reputatie, ca urmare a aparitie în mass media a unor informatii privind începerea urmaririi penale”, se arata într-un comunicat al CSM.

Judecatoarea Georgeta Barbalata este acuzata ca a emis mandate pe numele comisarului sef al Garzii Financiare Ilfov, Dragos Rusu si ex-presedintelui CJ Ilfov Hristache Radulescu, de la PDL, dupa care i-ar fi avertizat prin prietenul ei Vlad Mihai, seful SIPI Ilfov.

 Andrei Astefanesei, Adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie