Sentinta in dosarul Rompetrol. Pedeapsa maxima pentru Dinu Patriciu

 

20 august este data in care Tribunalul Bucuresti va da decizia in dosarul Rompetrol, in care sunt acuzate 12 persoane. Printre acestea se afla Dinu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache.

Procurorul Parchetului instantei supreme au cerut  in iulie 2012 instantei Tribunalului Bucuresti condamnarea lui Dinu Patriciu si a lui Alexandru Bucsa la pedeapsa maxima pentru infractiunile de care sunt acuzati in dosarul Rompetrol, respectiv 20 de ani de inchisoare.

In cazul celorlalte persoane acuzate in acest dosar, procurorul a cerut instantei orientarea catre minimum pedepsei, cu executare, ceea ce ar insemna zece ani de inchisoare.

In septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni. El este invinuit si de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piata de capital.

O alta infractiune imputata lui Patriciu este cea de dezvaluire de informatii privilegiate, dar si de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.

Incont.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie