Rateuri ale sistemului informatic de 14 milioane de euro

 

Sistemul informatic defectuos îngreuneaza eliberarea retetelor digitale.

La o luna de când medicii au posibilitatea sa prescrie retete în format electronic pentru medicamentele compensate si gratuite, numarul documentelor emise online este sub 6%. Si asta fie din cauza defectiunilor sistemului informatic (SIUI), care a costat 14 milioane de euro, fie din cauza proastei conexiuni la Internet, mai ales la cabinetele din mediul rural.

Cele mai multe retete digitale au dat doctorii din Bucuresti, Prahova, Brasov si Teleorman, iar cele mai putine- cei din judetele Sibiu, Salaj, Alba si Braila. Din ianuarie 2013, toti medicii vor fi obligati sa foloseasca sistemul de prescriere online.

Reteta virtuala este un fisier de tip pdf pe care medicii îl completeaza cu denumirile medicamentelor. În partea dreapta sus este inscriptionat un cod de bare 2D, care e scanat apoi de farmacist. Pe o reteta, medicul poate prescrie maximum 7 medicamente. Avantajul este ca daca nu gasiti toate medicamentele de care aveti nevoie într-o singura farmacie, le puteti ridica din mai multe locuri, lucru imposibil cu reteta clasica.

Cristina Lica, EvZ.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie