Mediere la nivel inalt: Lakhdar Brahimi este noul mediator al Natiunilor Unite si al Ligii Arabe în Siria

 

Lakhdar Brahimi, noul mediator al Natiunilor Unite si al Ligii Arabe în Siria, a declarat vineri ca este putin încrezator în sansele sale de a pune capat conflictului din aceasta tara, transmite AFP.

Lakhdar Brahimi

Întrebat la postul de televiziune France 24 daca este încrezator în privinta posibilitatii de pune capat razboiului din Siria, Brahimi a raspuns: ‘Nu, nu sunt’. „Sunt încrezator însa ca voi face tot posibilul, voi face cu adevarat tot ce pot mai bine„, a adaugat totusi succesorul lui Kofi Annan.

Se poate sa esuez, însa câteodata ai noroc si faci progrese„, a mai spus fostul ministru algerian de externe, de aceasta data într-un interviu pentru BBC.

Sper ca sirienii vor coopera de la început si ca voi primi de asemenea sprijinul comunitatii internationale„, a adaugat Brahimi, reluând argumentul predecesorului sai care vroia sa vada un front comun în cadrul Consiliului de Securitate al ONU pentru a-l convinge pe presedintele Bashar al-Assad sa puna capat conflictului.

Fost trimis al ONU în Afganistan si Irak, Lakhdar Brahimi a anuntat ca în viitorul apropiat va fi la New York pentru a discuta cu reprezentantii statelor membre ale Consiliului de Securitate si cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

Mi-au cerut sa ma ocup de aceasta sarcina, însa daca nu ma vor sustine, aceasta sarcina nu exista, prin urmare abia astept sa pot discuta cu ei”, a atentionat Brahimi, în vârsta de 78 de ani. „Ei sunt divizati, însa pot gasi cu siguranta un teren comun„, a adaugat noul mediator.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie