Liviu Pintican, director general adjunct al Trangaz Medias: Interconexiunea între România si Bulgaria are o importanta deosebita

 

Bulgaria ar putea importa gaze naturale din România, a anuntat ministrul economiei si energiei al acestei tari Delian Dobrev. Oficialul a asistat joi, la Ruse, la ceremonia de lansare a lucrarilor la partea bulgareasca a interconexiunii între retelele de gaze ale Bulgariei si României.

 

Liviu Pintican

Interconexiunea între România si Bulgaria are o importanta deosebita pentru ca poate asigura, pe termen scurt, într-un moment de criza, fluxul de gaze într-un sens sau altul, iar pe termen lung contribuie la siguranta alimentarii cu gaze a ambelor tari, a declarat, pentru Agerpres, Liviu Pintican, director general adjunct al Transgaz.

Dl. Pintican a notat ca segmentul românesc terestru este aproape finalizat, urmând în cel mai scurt timp sa înceapa si construirea portiunii pe sub Dunare. Reprezentantul Transgaz a refuzat sa comenteze daca realizarea proiectului a întârziat din cauza partii bulgare, care abia acum începe lucrarile de constructie, exprimându-si însa speranta ca proiectul va fi finalizat în termenul stabilit, care este mijlocul anului viitor.

Valoarea totala a proiectului este de circa 24 milioane de euro, din care 9 milioane sunt asigurate de fonduri europene, cofinantarea partii bulgare este de 11 milioane de euro, iar restul trebuie asigurat de compania româna Transgaz. Lungimea totala a conductei între Ruse si Giurgiu va fi de 25 km, din care 15,4 pe teritoriul bulgaresc, iar 2,1 kilometri pe sub Dunare.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie