Adrian Mihai, actionar Fan Courier: Ma ajuta în business sa stiu exact care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc. În ultima vreme s-au tot facut schimbari în Codul fiscal

 

„Asteptam sa se potoleasca tot acest scandal politic, iar Guvernul sa înceapa sa se ocupe si de economie. Pâna acum nu am auzit de nicio masura implementata care sa încurajeze mediul de business, s-a vorbit doar de plata TVA-ului la încasarea facturii, dar asta se aplica la companiile cu afaceri mai mici”, spune Adrian Mihai, unul dintre cei trei actionari ai FAN Courier, cea mai mare companie de curierat cu capital autohton de pe piata locala, cu afaceri de 52 de milioane de euro anul trecut.

Actionari Fan Courier

De la livrarea câtorva colete în 1998, cei trei proprietari români, Adrian si Neculai Mihai si Felix Patrascanu, au reusit sa dezvolte, prin implicare zilnica în administrare, o companie care expediaza în prezent 1,2 milioane de colete pe luna, folosind flota de 1.500 de masini.
Prioritatea Guvernului ar trebui sa fie dezvoltarea infrastructurii, ceea ce ar sustine atât industria transporturilor, cât si pe cea turistica. Consider ca infrastructura ar trebui sa reprezinte o prioritate, cred ca se pot gasi bani pentru asta„, a spus el. România are un sistem de drumuri slab dezvoltat, se poate circula doar pe 500 de kilometri de autostrada, din care 100 de kilometri au fost inaugurati anul acesta.

Antreprenorul mai spune ca, în opinia lui, pentru mediul de afaceri local ar fi de mare ajutor predictibilitatea în fiscalitate. Astfel, o companie si-ar putea face un plan de dezvoltare, cunoscând de la bun început taxele pe care le are de platit. „Ma ajuta în business sa stiu exact care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc. În ultima vreme s-au tot facut schimbari în Codul fiscal„, a spus el.

Mirabela Tiron, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie