Lucian Buzdugan: Nicio masura de relansare a economiei care a fost luata pâna în prezent nu a stimulat cresterea agriculturii

 

Nicio masura de relansare a economiei care a fost luata pâna în prezent nu a stimulat cresterea agriculturii, în care România are un potential de dezvoltare mult mai mare decât economii precum cea a Spaniei, Italiei sau a Frantei, este de parere Lucian Buzdugan, directorul fermei de 55.000 de hectare a TCE 3 Brazi din Insula Mare a Brailei.

Lucian Buzdugan

Din punctul meu de vedere, agricultura este singura sansa pentru economia României, pentru ca are un potential extraodinar, însa pâna în prezent nicio masura de relansare economica nu s-a adresat acestui domeniu. Sunt tari cu potential agricol mult mai slab, cum e Franta, Italia sau Spania, care nu au nici suprafata agricola si nici calitatea solului din România, dar care au productii superioare României”, spune Lucian Buz­dugan, care conduce o companie cu 1.000 de angajati si afaceri de aproximativ 95 de milioane de euro anul trecut.

El spune ca, în locul conflictelor politice, Guvernul ar fi trebuit sa se ocupe de problema secetei si sa asigure sisteme de irigatii necesare celor aproape 3 milioane de exploatatii agricole, pentru ca daca fiecare om si-ar cultiva unu sau doua hectare de fructe, legume sau vita-de-vie, ar fi o abundenta de productie care ar determina populatia sa nu mai astepte ajutoare de la stat. În plus, s-ar crea noi locuri de munca, iar persoanele inactive ar deveni active, consumatorii putându-se transforma în producatori.

Adelina Mihai, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie