Orange România, Vodafone România, Cosmote România si RCS&RDS se lupta cu familia Ghita, 2K Telecom, pentru licenta 4G in Romania

 

Familia Ghita, prin compania 2K Telecom, cu afaceri de 59,9 milioane de lei în 2011 , a intrat in competie cu greii telecomului romanesc –  Orange România, Vodafone România, Cosmote România si RCS&RDS  – în cadrul licitatiei pentru licentele de telefonie mobila, care vor permite introducerea serviciilor 4G in Romania.

Alexandru Ghita

Societatea 2K Telecom este controlata de Alexandru Ghita – 67,12% (fratele omului de afaceri Sebastian Ghita), Vasile Domente – 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghita) si Vasile Radu – 24 ,83%, este astfel pe lista companiilor care au depus, ieri, ofertele in cadrul licitatiei organizate de catre ANCOM.

Calculata dupa costul depornire al licentelor, valoarea licitatiei depaseste 700 milioane de euro.

Documentele vor fi analizate pâna luni, 20 august, pentru ca licitatia propriu-zisa sa înceapa la data de 10 septembrie, iar rezultatul sa fie anuntat în luna octombrie. Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare în Comunicatii (ANCOM) a anuntat, marti, ca primit cinci oferte în cadrul licitatiei pentru licentele de telefonie mobila.

Iacob Raileanu, Incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie