Noua Lege a Sanatatii adoptata pina la sfarsitul anului

 

Legea Sanatatii ar trebui sa fie adoptata în Parlament pâna la sfârsitul trimestrului patru al acestui an, a declarat, sâmbata, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Legea Sanatatii, dupa ce se termina dezbaterea publica, va intra în Parlament. Pâna la sfârsitul trimestrului patru ar trebui sa fie adoptata în Parlament „, a spus ministrul Sanatatii, la finalul discutiilor cu misiunea FMI.
Noul proiect de lege a sanatatii a fost publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii la începutul lunii iulie. Potrivit proiectului de act normativ, spitalele vor putea fi publice, private si publice cu structuri în care se desfasoara activitate privata.

Aceste unitati vor avea obligatia sa acorde primul-ajutor de urgenta, în functie de competenta, oricarei persoane care se prezinta în unitate.

Astfel, spitalele publice se vor putea organiza ca institutii de sanatate, autonome financiar, care nu se încadreaza în categoria institutiilor publice bugetare. Se vor pastra formele de organizare de tipul institut, spital universitar, spital clinic. Spitalele vor fi acreditate de Agentia Nationala de Management al Calitatii în Sanatate (ANMCS), care are în structura sa Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie