Majorarea salariilor bugetarilor se face cu derogare. Cheltuielile cu personalul cresc cu 648 milioane lei

 

Cheltuielile de personal vor fi majorate de Guvern la rectificare, în principal ca urmare a majorarii salariilor în sistemul bugetar, prin derogare de la Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, care interzice astfel de operatiuni cu mai putin de 180 zile înainte de expirarea mandatului Guvernului.

Cheltuielile de personal vor creste, conform proiectului de rectificare obtinut de Mediafax, cu 648 milioane lei (0,1% din produsul intern brut), în principal ca urmare a majorarii salariilor în sistemul bugetar.

Pentru recuperarea reducerilor salariale, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de încadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice a fost majorat cu 8% la 1 iunie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012, si va fi din nou majorat cu 7,4% începând cu 1 decembrie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012. Impactul asupra cheltuielilor bugetare este estimat pentru anul 2012 la 1,52 miliarde lei (0,3% din produsul intern brut).

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie