Teama de fiscalizare

 

In Programul National de Dezvoltare Rurala,masura 142, pentru „infiintarea grupurilor de producatori” Romaniei i-au fost puse la dispozitie 25 milioane de euro.

Foto: agroinfo.ro

Aceste fonduri nerambursabile 100% se platesc in cinci ani,in rate anuale,valoarea fondului depinzand de valoarea productiei comercializate,suma maxima fiind de 390.000 euro, asa cum se precizeaza in Capital.
Conditia minima si necesara pentru accesare este aceea de a infiinta un grup de producatori,format din cel putin 5 membrii,care sa dobandeasca personalitate juridica si sa fie inscris la MADR.Asocierea poate fi facuta de agricultori din viticultura,cultura vegetala,horticultura,cresterea animalelor.
Constituirea grupurilor duce la accesul la tehnologie,reducerea costurilor de productie,cresterea competitivitatii.
Cum din cele 25 de milioane de euro Romania a accesat doar 0,7 milioane de euro,prin cele 34 de asocieri,Centrul Roman de Politici Europene(CRPE),a facut un studiu cu tema: „De ce nu este atractiva asocierea?”.
Concluzia:cum valoarea finantarii depinde de productia vanduta,dovedita cu acte,producatorii nu accepta asocierea din teama si fuga de fiscalizare.

Anca Stancu,Medierenet

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie