HEAD-HUNTERII RECRUTEAZA MANAGERI PENTRU CFR, METROREX SI TAROM

 

Companiile de recrutare care se vor ocupa de găsirea unor manageri privaţi pentru CFR-uri, Metrorex şi Tarom spun că vor da anunţuri în publicaţii internaţionale de prestigiu precum The Economist sau Financial Times, dar şi că se vor orienta către Germania şi Elveţia, state renumite pentru profesionalismul angajaţilor din infrastructură şi transport.

George Butunoiu

„Intenţionăm să căutăm în toată Europa. Vom da anunţuri în Financial Times, în The Economist, dar şi pe internet. Desigur, aceste anunţuri vor fi specifice pentru fiecare companie în parte. De exemplu, pentru CFR-uri probabil că ne vom axa pe Germania şi Elveţia pentru că acolo se găsesc cei mai buni specialişti”, a declarat pentru gândul George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri din România.

Compania pe care o conduce a fost selectată, alături de PwC şi D&B David şi Baias, să se ocupe de recrutarea a 10 directoril generali şi a  43 de membri CA  pentru companiile de stat aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, mai exact: CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” şi Telecomunicaţii CFR.

Întrebat cât de tentant ar fi pentru profesioniştii de peste hotare să conducă o companie de transport şi infrastructură din România, expertul în recrutare ne-a declarat că străinii ar putea fi dornici să accepte provocarea. „S-ar putea să fie interesaţi, am primit câteva semnale în acest sens. Probabil că găsesc provocarea interesantă. E o ţară exotică şi s-ar putea să vrea să-şi pună muşchii la încercare”, a explicat el.

Companiile vor căuta timp de două-trei luni, după care vor trece la „curtarea” candidaţilor

„Identificarea candidaţilor potriviţi pentru aceste poziţii va dura aproximativ 2-3 luni, urmând ca atragerea acestora să se deruleze până la sfârşitul anului”, a declarat pentru gândul Horaţiu Cocheci, senior manager PwC România.

„În ceea ce priveşte profilul managerilor doriţi, ne vom concentra îndeosebi pe manageri care să aibă experienţă în domeniile în care activează companiile vizate în proiect  şi vom da prioritate celor care au experienţă relevantă în domeniul restructurării companiilor de un profil similar”, a mai adăugat Cocheci.

Candidaţii selectaţi vor discuta ulterior cu Guvernul, dar şi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Băncii Mondiale (BM). Ultimul cuvânt în ceea ce priveşte numirea noilor directori îl va avea executivul, candidaţii având totodată posibilitatea de a-şi negocia salariul.

„Sunt nişte salarii rezonabile, atractive. În afară de salariul de bază mai există şi acele componente variabile, acele bonusuri de performanţă. În plus, ei vor putea negocia aceste salarii cu reprezentanţii guvernului”, ne-a mai precizat head-hunterul George Butunoiu.

„O să fie mai greu de recrutat decât dacă am încerca să găsim oameni pentru o companie privată sau o multinaţională”, a mai adăugat el.

Proiectul „manageri la stat” este reglementat prin OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Numirea unor manageri privaţi la companiile de stat este o măsură pe care guvernul şi-a asumat-o în repetate rânduri, în cadrul scrisorilor de intenţie înaintate FMI, măsură prin care se urmăreşte eficientizarea marilor companii de stat care s-au confruntat de-a lungul anilor cu probleme financiare majore.

Gandul.info

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie