Cine este Alexandre de Rothschild, moştenitorul celui mai mare imperiu bancar „de familie” din lume
Banca privată Rothschild, cea mai mare instituţie bancară „de familie” din lume, va trece în următorii ani sub conducerea lui Alexandre de Rothschild, care a fost pregătit pentru preluarea responsabilităţii după retragerea tatălui său, David, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.
Alexandre de Rothschild (32 de ani) şi-a petrecut tinereţea lucrând în sistemul financiar şi s-a alăturat afacerilor familiei în urmă cu patru ani, devenind primul exponent al celei de-a şaptea generaţii de bancheri Rothschild, dinastie care îşi are rădăcinile în secoul al XVIII-lea.
În prezent, banca Rothschild trece printr-un transfer al răspunderii către generaţiile mai tinere, iar Alexandre este pregătit să conducă afacerile familiei, ca succesor al tatălui său, David de Rothschild (69 de ani). Tranziţia va fi încheiată peste cinci ani, au afirmat sursele citate.
„Fie preşedinte (al board-ului – n.r.), fie CEO, una, cealaltă sau ambele – ar putea lua diverse forme, iar timpul nu este o problemă”, a declarat Alexandre în primul său interviu.
Tatăul său nu este îngrijorat în privinţa pregătirii tânărului pentru preluarea responsabilităţilor.
„Ceea ce observ în atitudinea şi comportamentul lui Alexandre şi ceea ce îmi spun colegii este foarte liniştitor. Subliniez însă din nou că nu este sub presiune să devină mai vizibil sau să adune titluri. Lucrurile progresează firesc”, a afirmat David de Rothschild.
Comentariile celor doi indică destul de explicit planurile de succesiune ale băncii Rothschild, care a înregistrat anul trecut venituri de 1,14 miliarde euro şi se plasează pe locul 10 în lume în topul instituţiilor de consultanţă pentru investiţii, potrivit Bloomberg. Printre tranzacţiile recente de mare anvergură intermediate de Rothschild se numără preluarea diviziei de alimentaţie pentru nou-născuţi a Pfizer de către Nestle, pentru 11,9 miliarde de dolari.
Înainte să lucreze „în familie”, Alexandre a lucrat pentru fArgan Capital, un fond de investiţii deţinut anterior de Bank of America, care a devenit o societate independentă cu sediul la Londra, axată pe achiziţia de companii mijlocii din statele emergente ale Europei. Pentru doi ani, Alexandre s-a ocupat de investiţiile derulate în principal în Franţa.
Alexandre de Totschild a participat la mai multe tranzacţii şi a fost membru în consiliile de administraţie ale mai multor companii, printre care Delsey, Enricau şi Vuarchex.
Primii paşi în cariera financiară i-a făcut în postura de consultant pe fuziuni şi achiziţii la banca americană de investiţii Bear Sterns.
Vlad Popescu, Radu Roca, ZF.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!