Legea Cartelurilor din Taximetrie s-a blocat din nou în Parlament

 

Asociația Transportatorilor în Regim de Taxi și Inchiriere, membra a Federației Operatorilor Români de Transport, salută încă o dată decizia parlamentarilor de Marți,  prin care din cauza lipsei de cvorum au amânat din nou proiectul de modificare al Legii Taximetrie.

Amos News prezintă integral comunicatul de presă al Asociației Transportatorilor în Regim de Taxi și Inchiriere:

Ieri 24.04.2012, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, a fost repusa pentru vot Legea Taximetriei iar o parte din Parlamentarii prezenti au parasit sala dupa ce s-a facut prezenta evitand printre altele ca o lege aberanta din foarte multe puncte de vedere sa treaca de Parlament deorece promulgarea ei ar fi creat o mare problema sociala.

Asociatia noastra regreta faptul ca in acest proiect de act normativ a fost amestecat si proiectul de lege ce amendeaza persoanele fizice (pirati) ce practica transportul de persoane cu autovehicule de 8+1 sau  introducerea tarifelor minimale, amendamente ce ni le insusim cu atat mai mult cu cat sunt proiecte sustinute si depuse de catre alte asociatii membre ale aceleiasi F.O.R.T, federatie din care facem si noi parte.

Ne  dezicem total de actiunile de protest organizate de C.O.T.A.R., A.N.P.O.R.T si A.N.T.I, actiuni ce au fost consemnate deja ca un fiasco daca ne luam dupa declaratiile Presedintelui C.O.T.A.R care afirma acum cateva zile ca va ,,invada’’ Bucurestiul cu 14000 de taxiuri, microbuze si autobuze. Acesta a dovedit inca o data ce sprijin are in randul transportatorilor, prezenta la ,,marele” miting fiind de 250-300 de persoane datorita faptului ca taximetristii adevarati si-au dat seama ca aceste actiuni nu au fost programate decat pentru a santaja Parlamentul si al forta sa treaca legea in forma dorita de dansul, forma prin care subjuga practic taximetristii independenti si legifereaza traficul de autorizatii taxi, trafic pe care il conduce si il patroneaza

Tocmai din acest motiv ,,marii’’ lideri ai C.O.T.A.R.-ului au evitat ieri atat urcarea pe scena cat si declaratiile de presa, limitandu-si actiunile la rolul de sufleuri  langa scena amplasata in fata cladirii parlamentului. Acestor lideri le este teama si jena sa mai vorbeasca in fata celor pe care ii manipuleaza de cand s-a infiintat camera taximetristilor si pana acum, adica exact perioada tensionata a taximetriei.

Fata de ,,gogosile’’scandate la ,,marele’’ miting de ieri ce au facut referire la transportatorii Ilfoveni, mentionam inca o data ca acestia chiar si in situatia aberanta prin care legea era votata, isi puteau in continuare desfasura activitatea in baza OG 27/2011 si a legii 168/2010 unde este specificat clar ca transportul de persoane dintre Bucuresti si localitatile Judetului Ilfov este definit ca transport public local, taxiurile facand parte din acest tip de transport. Totusi nu intelegem care este decizia C.O.T.A.R ,deoarece pentru celelalte tipuri de transport militeaza ca  Autoritatea Metropolitana de Transport sa reglementeze transportul in regiunea Bucuresti-Ilfov iar la taxiuri unde dansul are afaceri are o atitudine exact inversa.

Solicitam inca o data tuturor factorilor politici din aceasta tara sa liberalizeze numarul de autorizatii taxi prin eliminarea barierei de 4 taxiuri la mia de locuitori, pentru ca doar acest lucru va curata piata de acesti ,,profitori si derbedei’’ ce nu au alt interes decat interesul propriului buzunar. De asemenea solicitam includerea taxiurilor in Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti-Ilfov, acestea fiind singurele mijloace de transport ce fac parte din transportul public local si care nu au fost incluse.

http://www.amosnews.ro/legea-cartelurilor-din-taximetrie-s-blocat-din-nou-parlament-2012-04-25

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie